Selecteer een pagina

Collage winnaars najaar 2016Met deze hoge temperaturen voor de tijd van het jaar is het goed toeven in de heerlijk koele showruimte van IGH. Met flinke inzendingen door de veredelaars De Jong Lelies, Jaap Boon, Gebr. Vletter en den Haan, Mak Breeding, Van Zanten Flowerbulbs en GAV lelies werd het keuren voor de jury niet eenvoudig gemaakt. De onderlinge verschillen bij de hogere scores waren minimaal. De inzendingen van de broeierij door L&A Vreugdenhil, Qualily, Klaver Lily, A&L Duin, Bredefleur, Kiers Lelies, Double Check Lily, Casino Lilies, Cooper Flowers en J. Boon zijn van hoge kwaliteit. Complimenten aan de inzenders! Het verschil tussen de productiebroeierij en de veredeling is deze show kleiner dan voorgaande jaren.

 

Veredeling
Bij de veredeling zijn bij de groep oriëntals/ot’s de podiumplaatsen verdeeld tussen twee witte lelies. De oriëntal White Spear® van De Jong Lelies behaalde met een minimaal verschil in punten de op een na hoogste score. De hoogste score is behaald door QW 12-043® van Gebr. Vletter & den Haan. Deze prachtige OT valt op door de grote bloemen en het donkere blad.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA   KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Bij de groep La’s/Aziaten is de tweede positie voor de oranje LA hybride Sunderland® van Van Zanten Flowerbulbs. De hoogste score is voor de donkerroze LA hybride Cecina® van De Jong lelies. Cecina® maakt indruk met de harde kleur in combinatie met de goede opbouw van de tak. Bij de potaziaten ging de hoogste score naar de prachtige Confetti Joy® van GAV lilies. Een mooi gevulde pot met een bijzondere kleur die zich lastig laat omschrijven.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA   KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Broeierij
De gehele inzending van A&L Duin uit Heemskerk viel op bij de broeierij, met als hoogtepunt de hoogste score in oriëntals/ot’s. Deze ging naar de donkerroze oriëntal Tarrango®. De winnaar in de groep Aziaten/la hybriden is geworden de rode LA Armandale® van Qualily. Qualily heeft een flink aantal soorten ingebracht wat heeft geresulteerd in een kleurrijke stand.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Uitstekende kwaliteit
De lelies zijn gekeurd door onze deskundige juryleden Robert van der Hulst, Roel Duin en Ruud Sneekes. Onze dank gaat uit naar deze heren. De veredeling en de productiebroeierij hebben uitstekende kwaliteit bloemen neergezet. Enorm bedankt voor jullie inzendingen. Verder dank aan Team IGH. Er zijn bergen werk verzet om een prachtige show neer te zetten. Van het opsteken van de bloemen uit de productiebroeierij tot het opstellen van de show, het halen van de bloemen, het verzorgen van de catering en ga zo maar door. Vele vakgenoten en belangstellenden genieten met volle teugen van de prachtige bloemen en de gastvrijheid van de dames van onze administratie.